NM i boccia lag 2017

23.11.2017

Ny boccia-suksess på hjemmebane

Til topps: Moss BTKs lag i klasse fire var overlegne og vant hele ni av sine ti kamper. Fra venstre: Arild Olsen, Nina Ringstad og Egil Olsen Foto: Petter Andresen

Moss og Omegn Boccia og Teppecurling klubb slo til med medaljer av alle valører da norgesmesterskapet for lag ble spilt i Mossehallen i helgen.

Som en av arrangørklubbene fornektet de seg ikke da norgesmesterskapet for lag ble arrangert i Mossehallen i helgen. Et gull, en sølv, en bronse og to flotte fjerdeplasser ble fasiten for Moss og Omegn Boccia og Teppecurling klubb i et mesterskap som samtlige deltagere gav tommelen opp for.

Suverene NM-vinnere

Spillende leder i klubben, Egil Olsen var avmålt optimist i forhold til klubbens gullsjanser når vi snakket med han noen dager før mesterskapet. Han håpet på to gull, men det skulle raskt vise seg at det skulle ende med en. Til gjengjeld var Olsen selv med på å sikre gullet i sammen med broren Arild og Nina Ringstad. Det gjorde laget som stilte i klasse fire på en svært overbevisende måte. De vant faktisk ni av sine ti kamper. Det fikk frem smilet hos klubbens leder:

- Det er alltid moro å vinne gull og spesielt når vi får muligheten til å gjøre det på hjemmebane. Vi spilte jevnt godt hele veien og må vel kunne fastslå at vi vant fortjent til slutt, forteller han.

 

Lot seg stresse i gullkampen

Det var ikke bare i klasse fire som den lokale boccia og teppecurling klubben gjorde sine saker bra. I klasse tre slo Nelli Wiborg, Dag Pedersen og Ivar Eriksen med en flott sølvmedalje. De var lenge med i gullkampen men ble litt stresset da skjønte at muligheten var til stede:

- Midt i vår egen kamp mot Sarpsborg fikk vi høre at medaljekonkurrenten Tønsberg hadde spilt uavgjort. I stedet for å konsentrere oss om vårt eget spill så lot vi oss stresse av den beskjeden. Det slo ikke heldig ut, forteller Dag Pedersen.

Forhåndsfavorittene tok bronse

En av Egil Olsens forhåndsfavoritter til å ta gull i mesterskapet var laget bestående av Ove Solbakken, Ann Kristin Solbakken og Vidar Wiborg i åpen klasse. De var både regjerende norgesmestere og vinnere av Norges Cupen denne sesongen. Dessverre kladdet spillet litt underveis for trioen og dermed måtte de til slutt finne seg i å ende på en tredjeplass. Det tok Vidar Wiborg med knusende ro:

- Vi kan jo ikke være på topp hele tiden. Denne helgen var det en del stang ut og dermed må vi bare trene på slik at vi kan klatre til topps ved neste anledning. Det er små marginer og mange gode lag. Noen ganger går det vår vei og andre ganger ikke. Slik er det i denne sporten, smiler Wiborg.

Olsen fornøyd

Totalt var 150 spillere fra hele landet i sving i helgens mesterskap. Leder i Moss BTK, Egil Olsen synes avviklingen hadde gått smertefritt:

- Vi er kjempefornøyde med jobben vi har gjort og det er jeg helt sikker på at alle deltagerne er også. Det har vært god flyt i arrangementet og stemningen blant utøverne har vært på topp hele tiden. Når vi i tillegg kan toppe det med medaljer av alle valører så er det vel ingen grunn til å ikke være fornøyde, smiler Olsen.

Prikkfritt: Hoveddommer, Dag Østerud øste av seg med komplimenter til arrangørklubben.  

Prikkfritt arrangement   

Fornøyd er også turneringens hoveddommer, Dag Østerud. Han kan ikke få fullrost arrangementet:

Dette har vært en prikkfritt mesterskap fra start og til mål.  SA FRE MO er fantastisk flinke til å arrangere og med så flotte fasiliteter som vi opplever er i Mossehallen så går det jo ikke an å være noe annet enn fornøyd. Dette har rett og slett vært et topp tilrettelagt mesterskap, oppsummerer han.

Klikk her for resultatliste

Se sak i Sarpsborg Arbeiderblad;

https://www.sa.no/sarpsborg-boccia-og-teppecurlingklubb/boccia/sport/god-innsats-i-lag-nm/s/5-46-430687

 

 

Book hotell - opptil 20% rabatt!
Handi Life Sport
Unicurl - Alt innen teppecurlingutstyr
Unicurl
Patriot1 - Nettbutikk
Patriot1